Joint Parliamentary Scrutiny Group on Europol

Europese parlementsleden vlot en veilig op de hoogte van de Europol plannen

Datum: 18 - 19 februari 2024
Plaats: "Oude Vismijn" Gent

Fotografie: Belgisch Federaal Parlement

duvall ondersteunde de Joint Parliamentary Scrutiny Group (JPSG) met conferentiemateriaal om veilig over de plannen van Europol te vergaderen in hartje Gent. Belangrijke deelnemers uit alle EU-lidstaten woonden de top bij, waaronder nationale en Europese parlementsleden. De JPSG heeft als taak toezicht te houden op de activiteiten van Europol, en de top laat parlementsleden toe om tussentijds beoordelingen en adviezen te delen op basis van documenten en briefings van topambtenaren. Daarnaast draagt de JPSG top bij aan de strategische planning van Europol door toezicht te houden op het meerjarenplan. De conferentie biedt ten slotte ook inzichten over politiek toezicht aan onder meer de Europese Commissie, de Raad en Europol zelf.

Een focus op Europese misdaadbestrijding

Europol is het kloppende hart van de Europese inspanningen om lidstaten te ondersteunen bij het voorkomen en bestrijden van alle vormen van internationale en georganiseerde misdaad, cybercriminaliteit en terrorisme. De JPSG-top is een tweejaarlijkse stand van zaken om de voortgang en het beleid van Europol op te volgen. De conferentie laat Europese parlementsleden toe om toezicht te houden op de voortgang.

De 14de bijeenkomst van de Joint Parliamentary Scrutiny Group vond plaats op 18 en 19 februari 2024 in Gent, België. Op de top stonden hete Europol hangijzers hoog op de agenda, waaronder illegale wapenhandel en mensenhandel.

Geruggensteund door de expertise van duvall

De keuze viel op duvall om de conferentietechnologie achter de schermen in goede banen te leiden. Geen verrassing want de vertrouwelijkheid van de vergadering en het onderwerp, de deelnemers op hoog niveau en de strenge veiligheidseisen zijn bekend terrein voor duvall. Met een pak ervaring op vlak van Europese topontmoetingen met gevoelige onderwerpen en strikte procedures was duvall dus een voor de hand liggende partner voor de JPSG Europol conferentie.

Toekomstgerichte oplossingen gekoppeld aan gebruiksgemak

Deelnemers een vlekkeloze ervaring bieden is één van de sterke punten van duvall en op de JPSG-top was het niet anders. Met de laatste generatie Televic Confidea FLEX G4-toestellen genoten alle deelnemers aan de vergadering van moderne, gebruiksvriendelijke en betrouwbare technologie binnen handbereik. Elk toestel heeft een geïntegreerde luidspreker en microfoon om ervoor te zorgen dat iedereen kan horen en spreken met maximale helderheid, ongeacht de grootte van de vergaderzaal of locatie. Bovendien is er geen extra apparaat nodig om naar simultaanvertaling te luisteren. Van pers tot deelnemers, de opstelling van duvall zorgde ervoor dat iedereen op de eerste rij zat.

Apparatuurlijst

  • 120 x Televic FLEX G4
  • 240 x hoofdtelefoons
  • 20 x IR hoofdtelefoons voor pers en journalisten
  • 5 x Audipack tolkencabines van 1m70 x 1m70
  • 10 x bureaustoelen met 5 wielen (2 per tolkencabine)
  • 5 x monitor 15” (1 per tolkencabine)

Ondersteuning ter plekke

  • 1 duvall technicus aanwezig voor de tolkencabines
  • 1 duvall-technicus aanwezig in de vergaderzaal

Veilig, vertrouwelijk, vlekkeloos

Dankzij de voorbereiding en knowhow van duvall was de JPSG Europol-top een succesvolle top met een foutloos conferentieparcours. Deelnemers uit alle lidstaten zaten op dezelfde golflengte over de plannen en het beleid van Europol. Zonder technologische manco’s en met een focus op een geslaagde meeting voor alle partijen.

Wil je meer weten over duvall’s expertise in het ondersteunen van topbijeenkomsten? Bezoek de duvall website of abonneer je op onze kennisbank om meteen toegang te krijgen tot een schat aan waardevolle informatie.

Meer artikels:

Registreer NU voor onze nieuwsbrief over vergadertechnologieën van het Europese voorzitterschap

Inclusief GRATIS toegang tot duvall’s kennis en expertise in evenemententechnologie.

Log in om toegang te krijgen tot eerdere edities van ons groeiende nieuwsbriefarchief.