View on plenary meeting room at the Informal EU Economic and Financial Affairs Meeting

Betrouwbaar en veelzijdig vergaderen op de informele Ecofin-top van de EU

Datum: 22 - 24 februari 2024
Plaats: Ghelamco Arena, Gent

Fotografie: Belgisch Federaal Parlement

Op de recentste informele Ecofin-top, georganiseerd onder het Belgische voorzitterschap van de EU, leverde duvall conferentie-oplossingen om de belangrijkste financiële actoren op dezelfde golflengte te krijgen. De bijeenkomst bracht namelijk de EU-ministers van Financiën en de gouverneurs van de centrale banken samen. Het doel: de bespreking van urgente financiële uitdagingen en strategieën voor het stimuleren van het concurrentievermogen van de Europese Unie. De top had als insteek om via informele gesprekken een vruchtbare voedingsbodem te ontwikkelen voor de latere formele dialoog over het toekomstig financieel beleid van de EU. Achter de schermen speelden de technologie en expertise van duvall een sleutelrol om de gesprekken vlekkeloos te laten verlopen.

Informele gesprekken over belangrijke financiële uitdagingen

De Ecofin top is veeleer informeel van aard omdat de top letterlijk en figuurlijk verder af ligt van de traditionele gesprekken in hartje Brussel. Niettemin is het een belangrijke katalysator voor de dialoog tussen de gouverneurs van de centrale banken van de EU en de ministers van Financiën van de lidstaten. De bijeenkomst geeft deelnemers meer speelruimte en opent mogelijkheden voor verkenningen zonder het officiële karakter van een formele top. Het resultaat is dat deelnemers nieuwe ideeën en standpunten openlijker delen dan in een traditionele setting.

Op de bijeenkomst van 22 tot 24 februari—onder het waakzame oog van het dertiende Belgische voorzitterschap van de Europese Unie—stond de uitdaging van het concurrentievermogen van de Europese Unie centraal. Om dat onderwerp te verkennen, stond de rol van zowel private als publieke investeringen hoog op de agenda.

Draadloze veelzijdigheid en betrouwbare meertaligheid met duvall

De Ecofin-top vond plaats in de moderne Ghelamco Arena van voetbalploeg KAA Gent. Aangezien de locatie geen permanente vergaderapparatuur heeft, in tegenstelling tot de vergaderzalen in het hart van de EU-instellingen in Brussel, steunde duvall op de draadloze flexibiliteit van de Televic Confidea FLEX G4. Zo kan duvall snel schakelen tijdens een vergadering: het toestel van voorzitter functie naar deelnemer functie wisselen bijvoorbeeld, extra functies toevoegen of verwijderen (zoals stemming of simultaanvertaling) en nog veel meer. De veelzijdigheid van Confidea FLEX G4 laat duvall zelfs toe makkelijk extra toestellen toevoegen of zelfs tijdens de vergadering te gaan wisselen zonder onderbreking. En met solide WPA2-encryptie en robuuste draadloze technologie kunnen deelnemers de vergadering kristalhelder volgen.

Draadloze veelzijdigheid werd ook gecombineerd met een betrouwbare opstelling voor simultaanvertaling. duvall leverde een totaaloplossing voor een vlekkeloze meertalige vergadering. Van tolkencabines en tolkposten (Lingua ID van Televic) tot infrarooddistributie van de talen. Niet alleen in de vergaderzaal, maar ook in de luisterruimte en persruimtes. Dankzij de infraroodzender van Televic en de Integrus infraroodontvanger van Bosch kon elke deelnemer afstemmen op de gesprekken in zijn of haar taal.

Apparatuurlijst

Plenaire vergadering

 • Tolkencabine (ISO Compliant)
  7 cabines boden een discrete ruimte voor tolken, wat een soepele meertalige communicatie mogelijk maakte. Elke cabine bood plaats aan 3 tolken.
 • Televic Lingua tolkpost
  Diende als controlecentrum voor de tolken en beheerde moeiteloos de communicatiestroom in verschillende talen.
 • Televic MME Multimedia Engine & WAP
  Zorgde voor een betrouwbare netwerkinfrastructuur die multimedia-elementen stabiel ondersteunde.
 • Televic Confidea FLEX G4 microfoon unit and oplaadbare batterij
  80 toestellen zorgden ervoor dat deelnemers effectief konden meepraten, met de flexibiliteit van oplaadbare batterijen.
 • Televic infraroodzender
  Elk toestel vergemakkelijkte de circulatie van de vertolkte talen.
 • Bosch hoofdtelefoon
  80 toestellen boden gebruikers de mogelijkheid om naar de vertolking of de taal van de spreker te luisteren.

Luisterruimte

 • Televic infraroodzender
 • Bosch Integrus infraroodontvanger en stereo hoofdtelefoon
  80 toestellen boden elk een luisterervaring die helderheid en comfort combineerde.

Persruimte

 • Tolkencabine
  4 cabines vergemakkelijkten de vertolking voor het perspersoneel.
 • Televic Lingua tolkpost
  8 toestellen fungeerden als commandocentrale van de tolk.
 • Televic infraroodzender en MME Multimedia Engine
 • Bosch Integrus infraroodontvanger en stereo hoofdtelefoon
  100 eenheden zorgden ervoor dat het perspersoneel de informatie duidelijk kon ontvangen.

Lunch opstelling

 • Confidea FLEX G4 microfoon unit en oplaadbare batterij
  80 units zorgden voor effectieve communicatie tijdens lunchvergaderingen.
 • Televic WAP G4
  2 toestellen boden draadloze verbinding.

Vergaderen zonder zorgen

Een informele samenkomst is vaak even belangrijk als een formele top. De deelnemers moeten hun boodschap kunnen overbrengen zonder technische obstakels, het publiek moet op de hoogte zijn van de inhoud in hun eigen taal en de pers wil kunnen meeluisteren en de essentie van de conferentie capteren. Dankzij de sterke voorbereiding en expertise van duvall was de Ecofin-top in alle opzichten een succes.

Wil je meer weten over duvall’s expertise in het ondersteunen van topbijeenkomsten? Bezoek de duvall website of abonneer je op onze kennisbank om meteen toegang te krijgen tot een schat aan waardevolle informatie.

Meer artikels:

Registreer NU voor onze nieuwsbrief over vergadertechnologieën van het Europese voorzitterschap

Inclusief GRATIS toegang tot duvall’s kennis en expertise in evenemententechnologie.

Log in om toegang te krijgen tot eerdere edities van ons groeiende nieuwsbriefarchief.